Омония бе много близо до подвиг, но Ман Юнайтед удари в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Скот МакТоминей се превърна в герой за "червените дяволи" след гол в добавеното време на мача.

Съставът на Манчестър Юнайтед се наложи над тима на Омония Никозия с минималното 1:0 в сблъсък от 4-ия кръг в груповата фаза на Лига Европа, който се състоя на “Олд Трафорд”.

Възпитаниците на Ерик тен Хаг бяха тотални господари на терена през целия мач, но гостите от Кипър показаха сърцата игра и бяха пречупени в самия край на срещата след попадение на Скот МакТоминей.

След този резултат “червените дяволи” заемат 2-ата позиция в група “Е” на втория по сила европейски клубен турнир, като изостават на 3 точки от лидера Реал Сосиедад.

Домакините натиснаха своя съперник още от самото начало и във 2-ата минута Маркъс Рашфорд стреля опасно, но стражът на Омония Франсис Узохо изби.

В 22-ата минута отново Рашфорд застраши гостите от Кипър с коварен удар, но Узохо пак се намеси убедително и спря опита на английския национал.

Няколко секунди по-късно Бруно Фернандеш опита късмета си с изстрел от дъгата на наказателното поле, но шутът на полузащитника не намери очертанията на противниковата врата.

Пореден добър шанс се откри пред Маркъс Рашфорд в 28-ата минута от двубоя, но Франсис Узохо и този път се намеси перфектно и изби кълбото в корнер.

Манчестър Юнайтед бе много близо до откриването на резултата в 33-ата минута, ала изстрелът на Каземиро се отклони в гредата.

До края на полувреме нови добри възможности за попадение за “червените дяволи” се откриха пред Бруно Фернандеш и Каземиро, но голът така и не падаше.

Още в първите секунди на втората част Кристиано Роналдо добре намери Антони в наказателното поле на Омония, а крилото шутира, но вратарят на кипърците спаси. Впоследствие имаше добавка от страна на Маркъс Рашфрод, който обаче не намери по най-добрия начин топката и тя стана лесна плячка за Узохо.

В следващите минути Фред и Роналдо застрашиха сериозно вратата на гостите, но за пореден път в срещата техният вратар бе на висота и се намеси подобаващо.

След изминаването на час игра Рашфорд бе изведен отлично и остана на чиста позиция, но финалният изстрел на офанзивния футболист премина на сантиметри от вратата на Узохо.

Футболистите на Манчестър Юнайтед имаха още нелоши положения за заветния гол до края на срещата, но или късметът липсваше на “червените дяволи”, или намесите на Франсис Узохо бяха впечатляващи.

Все пак логичното се случи в 93-ата минута, когато Скот МакТоминей се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Омония и от изгодна позиция простреля Узохо.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Линдельоф, Мартинес, Маласия, Каземиро, Фред, Фернандеш, Антони, Рашфорд, Роналдо

Мениджър: Ерик тен Хаг

Омония Никозия: Узохо, Матюс, Ланг, Милетич, Юсте, Касама, Соуса, Панагиоту, Каралампус, Кицос, Какулис

Наставник: Нийл Ленън