Осасуна мечтае за Европа след успех над Бетис в голово шоу
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Много важна победа за тима от Памплона в битката за топ 6

Осасуна победи Бетис с резултат 3:2 в страхотен двубой от 30-ия кръг на Ла Лига. Анте Будимир блесна с две попадения за памплонци, слагайки край на головата си суша. Един гол за домакините добави Йон Монкайола, а точни за “зелено-белите” бяха Миранда и Гуидо Родригес.

Срещата започна отлично за домакините. В 6-ата минута Кике Барха намери Будимир, който откри резултата – 1:0. Пет минути след това упражнението се повтори и отново Барха асистира на хърватина, който отбеляза второто си попадение. Преди тази среща 31-годишният нападател не се бе разписвал от 4 февруари насам.

В 16-ата минута Хуан Миранда намали резултата на 1:2, отбелязвайки във втори пореден двубой. Малко преди почивката Йон Монкайола направи 3:1 за Осасуна, възстановявайки аванса от две попадения на памплонци.

През втората част темпото на игра спадна, като Осасуна се защитаваше много добре. В 70-ата минута Гуидо Родригес вкара за 3:2 и даде надежди на Бетис, че може да вземе нещо от срещата.

“Зелено-белите” обаче не успяха да стигнат до изравнително попадение. След тази загуба, гостите остават с 48 точки на 5-ото място и все по-трудно изглежда класирането им в ШЛ. Отборът на Осасуна пък набира скорост в битката за топ 6. Домакините събраха 41 точки и са на шест зад шестия в таблицата Виляреал.