Осасуна препъна Барселона на “Ел Садар” с гол в края
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Екекиел Авила нанесе нов звучен шамар по амбициите на испанския гранд.

Отборите на Осасуна и Барселона не се победиха, завършвайки наравно 2:2 в двубой от 17-ия кръг на Ла Лига. Нико Гонсалес изведе “каталунците” напред в резултата в 12-ата минута, но секунди по-късно Давид Гарсия възстанови равенството. В началото на второто полувреме Абде отново даде аванс на “блаугранас”, но в последните минути на срещата Езекиел Авила шокира гостите с гол, който оформи крайното – 2:2.

С равенството Барселона остава на 8-ата позиция във временното класиране с актив от 24 точки, докато тимът на Осасуна заема 10-ото място с 22 пункта.

Възпитаниците на Шави Ернандес откриха резултата още в 12-ата минута, когато Гави намери Нико Гонсалес, който с прецизен удар преодоля Серхио Ерера за 1:0 в полза на “блаугранас”.

Радостта на “каталунците” обаче не продължи дълго, тъй като само 2 минути по-късно Осасуна върна равенството на таблото чрез попадение на Давид Гарсия с глава.

4 минути след подновяването на играта за втората част Барселона отново излезе напред в резултата. Гостите организираха бърза контраатака, която завърши с центриране на Усман Дембеле към Абде, който с шут от воле разпечата за втори път вратата на Ерера.

В 87-ата минута Осасуна шокира футболистите на Барса с изравнителен гол. След изпълнение на ъглов удар топката стигна до Авила, който шутира, а кълбото леко се отклони в краката на Юмтити и влетя във вратата на Тер Стеген за 2:2.

Ето и стартовите състави на двата тима:

Барселона: Тер Стеген, Пике, Араухо, Юмтити, Гонсалес, Бускетс, Френки де Йонг, Гави, Абде, Люк де Йонг, Дембеле

Осасуна: Ерера, Видал, Унай Гарсия, Давид Гарсия, Крус, Монкайола, Торо, Барха, Рубен Гарсия, Санчес, Кике Гарсия