Основни играчи в Арда подписаха нови договори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иван Коконов, Емил Мартинов и Александър Георгиев преподписаха с кърджалийци

Трима основни играчи на Арда са преподписали с кърджалийския тим. Нападателят Иван Коконов, халфът Емил Мартинов и левият бек Александър Георгиев са парафирали нови договори, след като настоящите им контракти изтичаха през юни.

Ръководството на Арда е успяло да убеди играчите да продължат да носят синия екип. Тримата са ключови фигури в тима на Николай Киров и изиграха важна роля в класирането на отбора на финал за Купата и достигането на бараж за Лигата на конференциите с Черно море.

Иван Коконов се присъедини към Арда през януари 2019-а, когато отборът играеше във Втора лига. Мартинов бе привлечен през лятото на същата година, при дебютното участие в елита. Георгиев също подсили кърджалийци през лятото на 2019-а. Триото веднага се утвърди и е константна величина при всички треньори на кърджалийци.

Звездата на Арда Спас Делев също е преподписал, но може и да напусне отбора. Интерес към него има от клубове от Кувейт и Турция, а в договора на играча има клауза, че може да си тръгне без пари, ако получи оферта, която го удовлетворява, пише „Тема Спорт“.

Наставникът на кърджалийци Николай Киров вече работи усилено по селекцията. В Арда на този етап има две попълнения. В отбора се завръща Светослав Ковачев, който игра през есента под наем от Лудогорец, но после се върна в Разград. Договорът му с “орлите” изтече и подписва като свободен агент. Същото важи и за левия бек Крум Стоянов. Той е част от Берое, но няма да продължи със заралии. Оглеждат се още три-четири попълнения, като  опция са и футболисти от чужбина.