От БФС излязоха с позиция след решенията на СГС
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родната централа публикува официално становище на своя сайт.

От Българския футболен съюз (БФС) излязоха с официална позиция във връзка с решението на Софийски градски съд за Конгреса на 18 март.

Според родната централа съдебното решение сочи, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията.

Ето какво написаха от БФС на своя официален сайт:

“Във връзка с подвеждащите послания, представени в публичното пространство по отношение проведеното на 18 март т.г. в Националния дворец на културата „мероприятие“, Българският футболен съюз внася следните уточнения:

Софийският градски съд категорично обяви т.нар. конгрес на 18.03.2022 г. за НЕЗАКОНЕН и отмени всички решения, взети в подкрепа на организаторите, тъй като клубовете, участвали на въпросната дата, грубо са нарушили разпоредбите на Устава на БФС, подведени от организаторите на незаконната проява.

Съдебното решение показва, че футболните клубове правилно са били изключени като членове на федерацията, което бе сторено на редовно проведения конгрес на БФС на 20.05.2022 г.

Всички други интерпретации на решението на СГС можем да окачествим като поредни опити за изопачаване на истината и подвеждане на общественото мнение”.