От Фрайбург коментираха твърденията на Гара Дембеле
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Става дума за витамин С и таблетки цинк, които са давани профилактично, както и по време на настинка на отделни играчи", разясниха от клуба.

Отборът на Фрайбург излезе с позиция по повод думите, които бившият голмайстор на Левски Гара Дембеле сподели пред “Екип”, че от немския тим са му давали съмнителни хапчета, които са били поставени в пластмасова кутия с неговия номер 11.

Малиецът заяви още пред френското издание, че не е успял да разгърне потенциала си в Германия, тъй като на „Герена“ му давали забранени субстанции, които били вливани в кръвта му при процедури след всеки двубой.

„След консултация с медицинския персонал, работил по това време в клуба, изяснихме, че става дума за витамин С и таблетки цинк, които са давани профилактично, както и по време на настинка на отделни играчи. По хигиенни причини те стояха в пластмасови кутии с плъзгащ се панел с номера на играча. На тези, които забравяха да ги вземат, бяха налагани глоби“, каза говорителят на Фрайбург Саша Глунк.

„Не искаме да коментираме каквито и да било допълнителни забележки от Гара Дембеле и възможните му мотиви, както и основанията за преждевременното прекратяване на договора”, допълниха от клуба.