google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националът на Англия Джо Гомес ще бъде аут за поне 4 месеца

Защитникът на Ливърпул – Джо Гомес, е претърпял операция в коляното и няма да бъде на разположение на наставника Юрген Клоп почти до края на сезона, съобщиха официално от клуба. От английския шампион допълват, че се надяват националът на Англия да се завърне игра в заключителните етапи на кампанията.

23-годишният Гомес пострада получи тежката контузия на тренировка на английския национален тим. Това е пореден голям удар за Ливърпул, след като мърисайдци вече загубиха Върджил ван Дайк, който е аут до края на сезона. През уикенда пък контузия получи и Трент Александър-Арнолд, за когото се твърди, че може да пропусне един месец.

В лазарте е също бразилският национал Фабиньо, който е заместникътн а Ван Дайк в центъра на защитата, но той се очаква да се завърне след паузата за националните отбори. Халфовете Тиаго Алкантара и Алекс Окслейд-Чембърлейн също лекуват контузии, така че списъкът с контузени играчи в тима на Клоп е дълъг.

Към днешна дата единствените здрави централни бранители в Ливърпул са Жоел Матип, който току-що се възстанови от травма, младият Рис Уилямс и Натаниел Филипс. През януарският трансферен прозорец “червените” задължително ще трябва да се подсилят с централен защитник, та дори е възможно Клоп да вземе двама играчи на тази позиция.