google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първо обаче трябва да си осигурят оцеляването през настоящата кампания

Миньор (Перник) е избрал нов Управителен съвет, като това се е случило преди два дни на Общо събрание, но новината бе обявена от официалната страница на “жълто-черните” преди минути. Основната цел пред спортно-техническото ръководство на клуба за следващата кампания е завръщането на перничани в елита на българския футбол. За последно те бяха част от първото ниво на родния футбол през сезон 2012/2013, като завършиха на 14 позиция с актив от 20 точки.

Ето какво гласи в изявлението на новата управа:

“На 09.03.2023 г. се проведе Общо събрание на ФК Миньор Перник на което бе избран нов УС на клуба в състав Андриян Йосифов – търговски директор във финансова компания, Любомир Трайков – спортно-технически директор на клуба, Мартин Ушатов, Ангел Вангелов (председател на фен клуба) и Емил Владимиров.
Приет бе финансовият отчет на предишния председател на клуба г-н Ангел Христов. Също така бе отбелязана добрата работа дотук на Община Перник, г-н Ангел Христов и новото ръководство относно финансовото състояние на клуба. ФК Миньор Перник е един от малкото клубове в България който няма и стотинка задължения към НАП, изплатени са текущите заплати както и голяма част от старите задължения на клуба.
Целта поставена от новия УС към спортно-техническото ръководство на клуба през сезон 2023/2024 е класиране за Ефбет лига като е гарантиран подходящият бюджет за постигането й.”