Отбори от Висшата лига в трансферна битка за нападател на Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мартин Брайтуайт може да продължи кариерата си във Висшата лига

Датският нападател на Барселона Мартин Брайтуайт почти сигурно ще напусне „Камп Ноу“ през лятото. След привличането на Депай и Агуеро няма място за датчанина в Барса. Към еог има интерес от четири клуба от Висшата лига, информира „Sport“.

Брайтуайт също е наясно, че за него вероятно няма да има място в състава на Барса след привличането на класни играчи в офанзивен план. От Барселона дори са го информирали, че няма да получава много минути. В момента Брайтуайт участва на Европейското първенство с тима на Дания и се представя доста добре, а това не е останало незабелязано. Дори за него вече има оферта от руски клуб.

Мартин Брайтуайт бе привлечен много изненадващо в Барселона през февруари миналата година, след като каталунският клуб имаше сериозен проблем с контузии на нападатели и получи разрешението на Ла Лига да закупят датчанина от Леганес, въпреки че трансферният прозорец бе свършил. Представянето с „червено-синята“ фланелка на Брайтуайт не е задоволително, а каталунците се надяват да го продадат, за да си върнат 18-те милиона, които заплатиха за привличането му.

Четири са клубовете от Висшата лига, които имат интерес към датския футболист. Това са отборите на Уест Хям, Брайтън, Бърнли и Норич. Барселона ще се опита да ускори преговорите с английските отбори и Брайтуайт да бъде продаден още преди старта на лятната подготовка на каталунците.