google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предстои да разберем дали ще може да присъства публика на спортните събития в България

Има голяма възможност извънредната обстановка в България да се удължи с три месеца. Това ще предложи на Министерски съвет здравният министър Костадин Ангелов по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. По този начин е възможно извънредното положение ще остане в сила до края на април.

Ангелов обаче сподели в своето изявление, че част от мерките в областта на спорта, образованието и здравеопазването може да бъдат отхлабени.

“Има лоши тенденции, свързани с разпространението на новия щам, който се разпространява много по-лесно и много по-бързо. Допускаме, че вече е тук, което поставя пред изключително сериозна опасност бъдещите протипоепидемични мерки, добави той. В държавите, в които са приложени строги противоепидемични мерки, резултатите не са много добри”, сподели министърът.

“Мерките ще бъдат продължени и след 31 януари, но част от тях е възможно да се отхлабят – в областта на образованието, на здравеопазването, на спорта и на културата”, допълни министър Ангелов.