Отличен Интер беше матиран от Ливърпул за 7 минути в Милано
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мърсисайдци" си тръгнаха от Италия с комфортен аванс от 2:0

Интер загуби от Ливърпул с 0:2 първия 1/8-финален сблъсък помежду им в Шампионската лига. Италианският шампион изигра отлични 75 минути, в които беше по-добрият отбор на терена, но в рамките на седем минути английският тим нанесе своите удари.

Първата ситуация в мача беше на сметката на домакините в петата минута. Тогава Лаутаро Мартинес шутира силно от дистанция, но топката прелетя покрай лявата греда на вратаря Алисон.

Гостите имаха първия си сериозен шанс в 14-ата минута, когато Садио Мане засече с глава центриране на далечната греда от свободен удар, но топката премина над вратата на Интер.

В 16-та Интер беше на сантиметри от гола. Хакан Чалханоглу овладя отлично топката след центриране от левия фланг на Иван Перишич и нанесе мощен изстрел с левия крак, но кълбото разтресе напречната греда на Алисон.


В 23-ата минута „червените“ създадоха нова опасност пред вратата на Ханданович след корнер. Топката беше центрирана в наказателното поле, където Ибрахима Конате игра с глава, а на далечната греда Мане опита задна ножица, но кълбото премина на сантиметри от целта.

След почивката Интер започна на много висока скорост, като последователни Видал и Мартинес пропуснаха отлични шансове да отбележат, а в 60-та Джеко беше изведен зад гърба на защитата на Ливърпул и вкара, но веднага страничният съдия вдигна флага си за засада.

Интер продължи да натиска гостите и около 70-та минута Джеко на два пъти беше близо до гола, но защитата в “червено” се справяше. Така се стигна до 76-та минута, когато Ливърпул спечели корнер, който Фирмино засече с глава на първа греда и обърна топката към далечния ъгъл, което се оказа достатъчно да преодолее Ханданович за 0:1.


Само три минути по-късно Интер можеше да върне гола, но удар на Перишич от границата на наказателното поле прелетя на сантиметир над напречната греда.

В 83-та минута Ливърпул нанесе решителния си удар. Гостите се пребориха за топката в наказателното поле, тя стигна до Салах, който фронтално от около 12 метра я промуши покрай куп защитници и в мрежата на италианците.

Така Интер ще има тежка, но не невъзможна задача да се върне в битката за 1/4-финалите, като ще търси поне два чисти гола на “Анфийлд” на 8-ми март.