Отстраняват Барселона за един сезон от Европа?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
УЕФА подготвя сериозно наказание за каталунците

Инспектори от Европейската футболна федерация (УЕФА) са направили заключение, че испанският шампион Барселона трябва да бъде отстранен от европейските клубни турнири за един сезон, според информация на вестник “ABC”.

Въз основа на докладите на двама инспектори, шефът на УЕФА Александър Чеферин е длъжен да вземе решение за отстраняването на каталуснкия гранд за 1 година, а другият вариант е да изчака решението на испанския съд.

На 23 март УЕФА стартира разследване по случая “Негрейра”, който вече се проверява от прокурорите в Испания. Правилата на турнира Шампионска лига, които са в сила от април 2007 г., позволяват на централата да изключи отбори от надпреварата за един сезон, ако са имали участие в уреждане на мачове.

УЕФА обяви, че е поискала от дисциплинарните инспектори да “проведат разследване относно потенциално нарушение на правната рамка на УЕФА от клуба Барселона във връзка с т.нар. случай “Негрейра”.

Съдебните документи показват, че Барселона е платила 7,3 млн. евро в периода 2001-18 г. на компанията на Хосе Мария Енрикес Негрейра, който е бивш вицепрезидент на съдийската комисия на испанския футбол. Междувременно от Барса отричат пдообно нещо.

Прокуратурата в Испания напарви обвинение на Барселона в корупция в спорта и фалшифициране на документи. Съдия-следовател ще вземе решение дали ще има повдигнати обвинения.