Пълна доминация: Манчестър Сити разби Реал Мадрид и е на финал в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" ще срещнат Интер на финала в Истанбул

Манчестър Сити записа категоричен успех с 4:0 срещу Реал Мадрид на стадион “Етихад” в среща реванш от 1/2-финалите на Шампионска лига. “Гражданите” доминираха срещу своя съперник през целия мач и заслужено се класираха на финала в турнира, където ще срещнат Интер. Тимът на Пеп Гуардиола продължава напред с 5:1 общ резултат, тъй като първият мач на “Бернабеу” завърши 1:1.

Бернардо Силва отбеляза две попадения във вратата на Тибо Куртоа, а Едер Милитао си вкара автогол след удар с глава на Мануел Аканджи. В края на срещата резервата Хулиан Алварес също записа името си сред голмайсторите. Звездата на “небесносините” Ерлинг Холанд не успя да се разпише, като на три пъти бе разочарован от Куртоа.

Домакините взеха инициативата още от самото начало и не даваха на съперника да владее топката. В 13-ата минута Холанд отправи удар с глава, но Тибо Куртоа успя да спаси. Осем минути по-късно норвежкият нападател отново засече центриране с глава, но и този път белгийският вратар на гостите се намеси.

Куртоа обаче бе безпомощен в 23-ата минута. Де Бройне намери Бернардо Силва в наказателното поле и с мощен удар се разписа за 1:0.

В 35-ата минута мощен шут на Тони Кроос срещна гредата, като това бе първият шанс за гостите в мача. Две минути след това Ман Сити вкара втори гол. Бернардо Силва завърши нападение на своя тим с глава и направи резултата 2:0, като така и завърши първото полувреме на “Етихад”.

Шест минути след началото на втората част Реал можеше да се върне в мача, но Едерсон се намеси чудесно при удар на Давид Алаба.

В 76-ата минута Ман Сити сложи точка на спора. Мануел Аканджи засече с глава центриране, а топката се отби в Едер Милитао и влетя в мрежата на Куртоа – 3:0.

В добавеното време Хулиан Алварес вкара четвърти гол за “небесносините”. Аржентинският нападател получи отлично подаване от Фил Фодън и с прецизен изстрел вкара за 4:0. Така Алварес се нуждаеше само от няколко секунди, за да се разпише, след като в 89-ата минута замени Холанд.

Финалът на Шампионска лига между Манчестър Сити и Интер е на 10 юни от 22:00 ч. в Истанбул.