Паоло Малдини секна мераците на Реал Мадрид за Рафа Леао
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Директорът на Милан Паоло Малдини заяви, че Рафаел Леао не се продава

Говорейки пред Gazzetta dello Sport, спортният директор на Милан Паоло Малдини нанесе сериозен удар по амбициите на Реал Мадрид да привлече Рафаел Леао, твърдейки, че португалският нападател е „непродаваем“.

Леао е в Милан от 2019 г., когато бе привлечен от френския Лил. След прилични първи две години в клуба, 22-годишният играч подобри играта си през този сезон, като бе един от големите герои на “росонерите” по пътя им към триумфа за титлата в Серия А. Леао завърши кампанията 2021/22 с общ сбор от 14 гола и 12 асистенции от 42 мача във всички турнири. Неговите изяви за Милан доведоха до сериозен интерес от няколко клуба от цяла Европа, включително Реал Мадрид.

“Лос Меренгрес” търсят потенциални алтернативи за Килиан Мбапе, който реши да удължи договора си с Пари Сен Жермен. Рафа Леао е една от целите на Реал Мадрид, като медиите пишат, че шампионите от Ла Лига биха били готови да дадат 120 милиона евро за неговите услуги.

Реал обаче получи сериозен удар по надеждите си да привлече португалеца. Спортният директор на “червено-черните” Паоло Малдини заяви, че Леао е диамант и има още да се развива. Директорът на Милан заяви, че той не се продава и може да напусне клуба само при условие, че бъде активирана освобождаващата му клауза от 150 млн. евро.