Пардю призна, че Левски е по-добър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Англичанинът смята, че Сините са по-атлетични

Само два дни преди очаквания с огромен интерес финал за Sesame Купа на България английският наставник на ЦСКА София – Алън Пардю, призна, че в момента Левски София е по-добрият отбор.

“Ако бях неутрален фен, щях да кажа, че Левски са по-добри, но ние сме отбор с традиции и ще имаме своите шансове във финала,” заяви той пред bTV. “Трябва да сме на едно физическо ниво като тях и опита ни ще ни помогне.

“Играчите са сходни. Те имат по-млад и атлетичен състав от нас, треньорът им свърши страхотна работа, за да напасне отбора. Ние обаче сме различен тип отбор. Можем да контролираме играта по-добре от тях.”

Пардю изрази мнението си и за българския футбол като цяло и процесите в ЦСКА в последните месеци.

„Трябва да се започне със структурата на училищата и местата, където децата играят футбол. Трябва да запалим повече деца по футбола и така ще има достатъчно хора в школите.

„Не, че не искаме да привлечем българи, защото в България комуникацията е трудна и е сложно един българин да премине от един в друг български отбор. Ние вече интегрирахме добре няколко български футболисти в състава си, но е трудно.

“Вече имаме разрешение да строим новия стадион и това е нещо чудесно. Трябва да имаме инфраструктура, където играчите да играят.

Пардю се изказа ласкаво за ръководството на клуба и усилията, които полага за изграждането на нов стадион.

„Да притежаваш футболен отбор е много трудно,” заяви той. “Критики винаги има. Гриша Ганчев се старае да подобри клуба, да построи стадион. Понякога е добре да има признателност към собствениците, които инвестират в клуба.

“Аз съм в много добри отношения с Дани Ганчев, с когото се опитваме да подобряваме постоянно отбора и клуба. Ние се опитваме да сме наравно с Лудогорец, където имат по-големи финансови възможности.

Бившият мениджър на Нюкасъл и Уест Хям има добро мнение за българските футболисти.

„Българските играчи са силни психически и физически, като винаги искат да спечелят. Еденствено се нуждаят от техническо подобрение, като това важи за играчи във всички отбори, не само в ЦСКА.

Пардю не скри надеждата си, че неделният финал ще се превърне в прекрасен футболен празник.

„Надявам се, че агитките ще дойдат с нужното настроение и ние ще им дадем зрелището, за което са дошли. Надявам се, че по-добрият отбор ще победи и това ще сме ние,” завърши той.