google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Американката сломи Мухова в три сета, изправя се срещу Осака във финала

Поставената под номер 22 в схемата на Откритото първенство на Австралия Дженифър Брейди се класира за първия си финал от турнирите от Големия шлем.

В оспорван полуфинален сблъсък американката надделя над 25-ата Каролина Мухова (Чехия) с 6:4, 3:6, 6:4 в двучасов двубой на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн.

В спор за титлата Брейди ще спори с Наоми Осака (Япония), която преодоля в два сета Серина Уилямс.

В първата част двете си размениха ранни пробиви, но Брейди направи нов в десетия гейм, с което спечели частта. Във втората Мухова беше по-активната и направи по-малко грешки, стартирайки и приключвайки сета с по един брейк.

В заключителната част Мухова, която в предишния кръг отстрани №1 в ранглистата Ашли Барти, изглеждаше уморена. Чехкинята все пак намери сили да отрази четири мач-бола преди да изпрати топката в аут с форхенд.

Брейди завърши с 20 печеливши удари (8 аса) срещу 38 непредизвикани грешки. За 24-годишната тенисистка от Оломоуц съотношението беше 21-29.

Японката Осака води с 2-1 победи срещу Брейди. За последно двете се срещнаха на полуфинаналите на US Open миналата година, когато японката се наложи със 7:6, 3:6, 6:3.