google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Френският шампион Пари Сен Жермен осъществи първи официален трансфер, след ерата Covid-19. Парижани привлякоха за постоянно Мауро Икарди от Интер. Според италиански медии, сделката се е осъществила за 50 милиона евро плюс още 7 или 8 милиона под формата на бонуси и допълнителни клаузи.

През настоящата кампания Икарди игра под наем в редиците на ПСЖ, а вече дори официално е шампион на Франция. В договора за наема е имало допълнителна опция, според която ПСЖ е можел да откупи правата на нападателя за 70 млн. евро, но заради глобалната криза двата клуба са се разбрали за по-ниска цена. Личния договор на играча е до лятото на 2024-а година и той ще получава възнаграждение от 10 милиона евро на сезон.

Според Sky Italy в контракта е включен допълнителен анекс, според който французите ще трябва да изплатят още 15 мил. евро на Интер, ако продадат Икарди на друг отбор от Италия.

27-годишния нападател изкара 7 сезона с екипа на „нерадзурите“, след като дойде от Сампдория срещу 13 мил. евро. За Интер Икарди изигра 219 мача, в който се разписа 124 пъти. За съжаление, отношенията между клуба и играча бяха развалени от скандали извън терена.

Очакванията на всички специалисти са, че заради пандемията от коронавирус, трансферния пазар ще се нормализира и сделки ще се сключват срещу далеч по-малко пари.