google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителния директор на Левски Павел Колев сподели, че няма как да вземе еднолично решение дали да приема направеното днес дарение от 500 000 лева, идващо от фирма с едноличен собственик Делян Пеевски. Тръст „Синя България“ излезе с официална позиция, че дарението не трябва да се приема, а клубът не бива да се „политизира“ отново.

Колев каза още, че дарителската кампания върви много добре, но финансовата обстановка в клуба продължава да е тежка. Шефът на „сините“ е категоричен, че няма информация, както е решил да направи Васил Божков с акциите. Припомняме, че утре се очаква Божков да разкрие какво ще се случи с ценните книжа на Левски.

„Аз, в качеството си на изпълнителен директор, не мога да взема самостоятелно решение дали да приема дарението от фирмата на Делян Пеевски. Парите вече са в сметките на клуба, но утре, на събрание на Управителния съвет, ще решим какво да правим с дарението. Най-големия ни дарител са феновете на Левски. Те успяха да съберат повече от милион и половина лева само в рамките на последните два месеца. Ако се вземе предвид активността на запалянковците, би трябвало да се справим и без парите на Пеевски. Щом парите са преведени без допълнителни условия и единствената им цел е да се помогне на Левски, не виждам никакъв казус. Ако дарението има политическа цел, тогава става проблем, но аз нямам такива индикации. Единствения контакт, който съм имал е с изпълнителния директор на дружеството дарител. Надявам се да има още дарения. Кампанията за спасението на клуба се радва на много силен интерес и върви повече от добре. Икономическата обстановка в страната не е розова, но се надявам повече хора да успеят да отделят средства за Левски. Постоянно преговаряме и с различни фирми, които имат желание да помогнат, но тези неща се случват бавно. Не знам какво ще обяви утре Божков. През последните дни не съм говорил с него. С Наско Сираков коментирахме бъдещето на Левски, нормално е той да бъде загрижен. Обсъдихме доста неща.“ – сподели Колев.

„Благодарение на нашите фенове, успяхме да платим част от заплатите на футболистите. Взехме глътка въздух. Играчите тренират с голямо желание. Те все още имат право да разтрогнат договорите си, но нямам такива индикации. С никой не сме говорили за разтрогване на договори. Не сме преговаряли и с тези играчи, чиито договори изтичат. Трябва внимателно да разпределим оскъдните средства в касата на клуба, така че да успеем да покрием най-належащите плащания. На този етап се справяме. Призоваваме хората да мислят рационално и да помагат колкото могат. Администрацията има нужда от лидер и би било перфектно, ако неговото име е Наско Сираков“ – завърши изпълнителния директор на сините.