Педри много ми прилича на Иниеста, отсече Шави
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За мен е голямо предимство, че мога да разчитам на 8-9 нападатели", призна младият треньор.

Наставникът на Барселона Шави Ернандес даде мнението си преди утрешната визита на Елче в испанската Ла Лига от 17:15 часа, а също така говори и за оставането на Дани Алвеш в редиците на “каталунците” и сравненията между Педри и Иниеста.

“Предстоят ни пет мача в рамките на две седмици и ще бъде важно да разпределяме правилно игровото време на футболистите, за да не се натрупва умора и дискомфорт. За мен е голямо предимство, че мога да разчитам на 8-9 нападатели. Ако погледнете последните ни двубои ще видите, че изглежда, че сме по-добри от преките ни конкуренти, но трябва да го показваме кръг след кръг. Както и в Европа. Ситуацията е добра, но не трябва да се успокояваме. Гостуването в Елче ще бъде труден тест”, сподели Шави.

Младият специалист каза още, че има желание да задържи крайния бранител Дани Алвеш и за следващия сезон в Ла Лига.

“Още не сме говорили по темата, но бих желал Дани да е с нас и през следващия шампионат. Той е за пример по начина, по който се раздава на терена и извън него”, каза бившият полузащитник на “каталунците”.

“Педри много ми прилича на Иниеста. Но никой не може да има кариера като на Андрес. Иниеста е най-великият талант в историята на испанския футбол. Но нито аз, нито Педри се страхува от тези сравнения”, добави Шави.

“Ние наблюдавахме Пабло Торе. Той има природен талант, смирен е, млад и има профила на Барса. Ако не получава достатъчно минути в първия тим, ще играе за дубъла. Положението му ще е като на Ез Абде и Жутгла. Това е трансфер за настоящето и бъдещето”, завърши наставникът на Барселона.