Пелегрини охули системата ВАР
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Бетис възнегодува заради дузпата и червения картон на Айса Манди в мача с Барса

Наставникът на Бетис Мануел Пелегрини разкритикува яростно системата за видео арбитраж (ВАР) след тежкото поражение с 5:2 при гостуването на Барселона в деветия кръг на Ла Лига.

Негодуванието на опитния аржентински специалист бе породено най-вече от дузпата и червения картон на Айса Манди през втората част след намесата на ВАР.

“Вярвам, че ВАР е приложим във футбола дотолкова, доколкото се отнася за груби грешки на съдията,” заяви Пелегрини. “Съдията е на терена, а не ВАР.

“При удара Манди притиска ръце към тялото си на голлинията и реферът вижда това, но не свири, тъй като не го счита за нарушение на правилата. В следващия момент от ВАР го принуждават да даде дузпа и червен картон.

“А ВАР е предназначен, например, в случай на наказателен удар, да се провери дали фаулът е извършен извън наказателното поле.

“Или дали играчът е бил в засада в някои ситуации. Но да преразгледаме всяко решение на арбитъра…

“Ако днес съдията беше дал дузпа и изгонил Манди, нямаше какво да кажа, защото той е взел решение по свое усмотрение. Съдията е в непосредствена близост, той вижда ситуацията и не дава дузпа, но ВАР го прави и аз не мога да не се оплача от използването му.

“Вече не знам дали мачът се ръководи от съдията на терена  или от ВАР. Да, това е важна технология, която премахва много несправедливости, но не можем да имаме двама съдии, защото в противен случай ще трябва да спираме  играта по 25 пъти, за да гледаме ВАР.”