Пенев: Искаме да се развиваме, трябва да имаме по-голям избор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Само може да похвалим отбора и колектива към този момент"

Треньорът на ЦСКА София Любослав Пенев даде пресконференция преди утрешния двубой с ЦСКА 1948. Наставникът на тима от „Армията“ иска неговият отбор да завърши сезона подобаващо- с две победи.

“Ние сме готови за срещата и също се надяваме еуфорията да е отминала – това е важно, имаше емоции, напрежение, съвсем нормално. Вярвам това нещо да е отминало, имаме важен мач утре, така трябва да бъде. Убеден съм, че момчетата са наясно какво трябва да се случи и че първенството не е завършило. За клуба е важно да завършим както подобава – две победи до края на първенството. Ако има контузени, няма да разчитам на тях – това е планът, който имам за отбора за тези пет-шест дни. Дали ще дам шанс на по-млади играчи? Винаги давам шанс на всички, почти всички футболисти са получили възможност да играят, ще продължа по същия начин. Кой колко и кога ще играе, това не мога да кажа сега“, заяви Пенев на пресконференцията.

„Цената на билетите не е моя работа, как да го коментирам това. Не е нормално за мен, какво да кажа, не е нормално, има си клуб, взимат си някакви решения. Нерви? Те те съпътстват, винаги има нещо, което ще те ядоса – това го има и в професионалния живот и в личния. Всеки се нервира, това е част от професията в случая. Въпросът е кой как приема и как му се отразява, колко е подготвен да приеме този вид натиск“, допълни наставникът на „армейците“.

„Работим върху селекцията, имам виждания – кой да остане, кой да не остане, но в момента ме интересуват последните два мача. Работи се по определени постове, разбира се, прави се винаги в отборите. Това не трябва да бъде изненада, логично е да има журналистически въпроси, но е логично и аз да ви отговорям донякъде. Искаме да се развиваме, трябва да имаме по-голям избор, още повече в клуб като ЦСКА. Аз съм треньор, който изисква да има по-голяма конкуренция. Дайте да си говорим за футбол. Гледаме професионално към предстоящия мач с нашия съперник, първенството за нас не е завършило.“

„Купата отмина, перфектно, трофеят е в нашата витрина, сега целта е победа в следващите два мача. Разчитам на абсолютно всички футболисти, казах ви го онзи ден, минаха няма и 48 часа по мои изчисления, работя с отбора от 35-40 дни. Доволен съм от тренировките, потенциал имаме, голям потенциал, това се пренася и в мача. Само може да похвалим отбора и колектива към този момент, без да се притесняваме”, добави Ел Голеадор.