google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Преди 10 месеца никой не ме защити... бях изгонен в 12 през нощта от ръководството", заяви той.

Опитният наставник Любослав Пенев бе представен официално пред медиите като новия старши треньор на ЦСКА 1948.

Бившият нападател бе категоричен, че не очаква привържениците на ЦСКА да са му сърдити, тъй като няма как той да работи на място, където не е жeлан.

„Как да реагират феновете на ЦСКА? Убеден съм, че ще са положителни. След като не съм искан в един клуб, няма как да работя там. Вие следите футбола. Това е ясно и точно. Аз бях изгонен, да се връщам ли 10 месеца назад. Решение на ръководството, не беше най-доброто. Аз съм професионалист, обичам футбола и да работя. Не виждам причина някой да се сърди. Преди 10 месеца някой защити ли ме в 12 през нощта? Там най-важните решения се взимат между 12 и 3 през нощта. Някой защити ли ме? Някой да ме е издържал? Това си е моя работа. След като не ме искат, аз се оправям сам”, заяви Пенев.

“Няма огорчение. Всеки си носи отговорност. Тези, които са ме изгонили, да си носят отговорност. За 3 месеца направих невъзможното. Те не успяха да го направят с нито един треньор. Какво стана преди 10 месеца? Аз съм със самочувствие, че съм си свършил работата. Поемам отбора, имаме 9 дни за подготовка. Играем полуфинал срещу Лудогорец, перфектен мач, печелим и Купата. Изиграваме плейофа по подобаващ начин. Перфектно свършена работа. В един момента инерцията свършва”, продължи специалистът.

Пенев: Убеден съм, че реакцията на феновете на ЦСКА ще е добра 1

“Феновете са наясно, че това е едно режисирано интервю на Гриша Ганчев. Първата тема, много важна от това интервю, че след лагера в Банско тези щяха да спукат топката. Следващата е за след лагера в Турция. Връщам се преди 10 месеца, когато същите футболисти без новите попълнения завършихме перфектно първенството и спечелихме Купата. Ако след това има хора, които не знаят как да си вършат работата, е отделна тема. Вярвам в методиката си и философията, която имам. Така ще бъде и сега. Отговорните за тези грешки са старши треньора и кондиционния треньор. За двете грешки, които посочва в интервюто си”.

„За да сме ясни и точни, тук говорим за два клуба. Как се казват отборите, които визираме? Единият отбор се казва ЦСКА – София, другият ЦСКА 1948. По повод на феновете се казва в това интервю „кибиците от Дървеното”. Без тези „кибици от Дървеното”, Гриша Ганчев нямаше да е в ЦСКА. Човекът, който даде интервюто, посочи малка част от проблемите, които имат. Вече няколко пъти им спасих грешното управление и неправилните решения. Само за 3 месеца. Какво получавам? Неблагодарност”, добави Ел Голеадор.

“Отборът на ЦСКА 1948 иска да развива професионален футбол, има високи цели и иска да надгражда. Винаги в следващата година да бъдеш на по-високо ниво. Целите са високи, а моите са още по-високи. Най-високите цели. Ако успеем – добре, ако не – продължаваме и следващата година ще го постигнем. Искам футболистите да работят под футболно напрежение. Всички са професионалисти, започват 11, ще има смени, промени. Ще направим една сериозна подготовка и от първия мач започваме на високи обороти”.

“Все още работим по въпросите за селекцията. Започваме медицински прегледи, след това отиваме на подготовка в Банско. Държиме на школата да се развива. Най-важното е профилът на футболистите, които ще привличаме. Имаме екип, който се занимава много професионално и не очакваме да имаме някакви спънки. Две години ми е договорът и с малко повече правомощия. За първия отбор е ясно, но и ще наблюдавам втория и третия”, каза още Любослав Пенев.