Пеп критичен след мача в Лисабон: Твърде често губехме топката
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Повярвайте ми, резултатът 5:0 не показва реално разликата между двата отбора. Тя съвсем не е толкова голяма"

Манчестър Сити разгроми с 5:0 Спортинг Лисабон в първия осминафинал в Шампионска лига снощи, но мениджърът на „гражданите“ показа спортсменско поведение и заяви, че резултатът не показва реалната разлика между двата тима. Въпреки изразителния успех, испанецът обяви, че не е доволен от представянето на всички свои играчи. “Някои играчи се представиха под очакванията и губеха лесни топки. Но пък днес бяхме изключително прецизни в завършващата фаза. В първите седем минути се видя колко добър отбор е Спортинг. Повярвайте ми, резултатът 5:0 не показва реално разликата между двата отбора. Тя съвсем не е толкова голяма.”

“Във футбола има едно правило – когато имаш топката, гледай да не я загубиш. Особено в лесни ситуации. Ние твърде често я губехме. Ако това се случи срещу някой от топ отборите в Европа, той ще ни накаже на контраатака. Трябва да подобрим този аспект от играта си. Спортинг е фантастичен отбор. Те са шампиони на Португалия. Знам на какво са способни. Затова съм толкова доволен от победата, защото така направихме огромна крачка към класирането ни напред”, допълни испанецът.

“Това е само един мач. Резултатът е фантастичен. Имаме да изиграем още един двубой и сме на 1/4-финал. Играчите ме познават и знаят, как работя. Знаят, че те могат да играят по-добре. Невероятно съм щастлив, разберете ме правилно, но знам, че можем много повече”, каза още специалистът.

Две от попаденията в мача бяха дело на Бернардо Силва, като трети негов гол бе отменен заради засада. Гуардиола коментира представянето на португалеца в двубоя. “Винаги му казвам, че е перфектният играч. С топката той е повече от изключителен, но трябва да вкарва и да печели мачове. Казвам му, че трябва да има способността да го прави. Той притежава техника, всичко. Това беше родният му град и той обича да се връща тук. Разбира се, че е бивш играч на Бенфика, така че тази вечер беше специална за него.”