google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанският вратар Пепе Рейна, който се смяташе за сигурно ново попълнение на тима от Ла Лига Валенсия, е постигнал споразумение с шефовете на Лацио за трансфер в тима от италианската столица, твърди авторитетният AS.

Бившият страж на Ливърпул и Наполи, който ще навършва 38 години в края на месеца, обявил, че е останал разочарован от случващото се във Валенсия в последните седмици и преценил, че не си струва да се обързва с клуб с толкова сериозни финансови проблеми.

Рейна, който е собственост на Милан, игра под наем в английския Астън Вила през миналия сезон, вече дал съгласието си да се впусне в римското предизвикателство.

В Лацио се нуждаят от солидна конкуренция за титуляря Томас Стракоша, а Рейна приел, че ще акостира в италианската столица със статут на номер 2.

Той обаче бил готов да покаже, че заслужава доверие, а и бил ентусиазиран да играе в Шампионската лига. Лацио се класира за най-престижния европейски клубен турнир за първи път от 13 години насам.

Рейна, който има 36 мача за националния тим на Испания, е световен шампион и двукратен европейски шампион с Ла Фурия Еспаньола, макар че в по-голямата част на кариерата си беше резерва на Икер Касияс.