Перес за Дел Боске: Той е глупак и не става за треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Попитайте президента на Бешикташ какво му е било, когато Дел Боске беше начело на неговия отбор"

Ударите към президента на Реал Мадрид Флорентино Перес не спират. Изданието El Confidencial продължава с публикуването на записи, в които босът на столичния гранд прави скандални изказвания по адрес на футболисти и треньори. В първите файлове нападките бяха насочени към Икер Касияс, Раул, Кристиано Роналдо и Жозе Моуриньо. Сега испанското издание вади на бял свят аудиофайлове, в които Перес е насочил критиките си към Висенте дел Боске. Специалистът изведе Реал Мадрид до две титли в Шампионска лига, като освен това направи Испания световен и европейски първенец.

“Той (Дел Боске – б.р.) не знае как да тренира отбор, нито пък разбира от тактика. Той е глупак”, се чува в записа, направен през 2006 година.

“Никой не предлага работа на Дел Боске, защото всички знаят, че той не е треньор. През живота си не съм виждал по-раздут щаб от неговия. Попитайте президента на Бешикташ какво му е било, когато Дел Боске беше начело на неговия отбор. Висенте не е никакъв треньор, но Хосе Антонио Камачо е”, казва още Перес.

Перес коментира и взаимоотношенията между Дел Боске и футболистите в Реал в периода 1999 и 2003 година, когато е начело на тима. “Луиш Фиго пристигна и се сближи с Раул, те двамата и Фернандо Йеро управляваха съблекалнята. Горкият Висенте, от него нищо не зависеше. Говорят, че щял да поеме националния отбор. Само той липсва там.“

Флорентино Перес вече планира да отвърне на атаката на El Confidencial, като юридическият му екип подготвя документите за внасянето на съдебен иск.