google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Словашкият вратар на заралии изигра последния си мач в кариерата

Душан Перниш изигра последния си двубой в кариерата тази вечер. Словакът пази на вратата на Берое при зрелищното реми 3:3 срещу ЦСКА 1948. Перниш прекратява състезателната си кариера, като ще бъде запомнен с отличните си изяви на вратата на Берое в последните години.

Перниш пристигна в Берое през 2017 година. Той веднага се утвърди като титуляр на вратата на заралии и в следващите 2-3 сезона бе един от най-добрите вратари в родното първенство. През изминалата година обаче той имаше тежка контузия и точно затова е взел решение да сложи край на спортно-състезателната си кариера, въпреки че е имал отправено предложение от Берое за нов договор.

„Много съм благодарен как мина последният двубой, как феновете скандираха името ми и всичко. Беше малко странно това да е последният ми мач. Странно, но хубаво. Извинявам се на всички, но Берое ми е на второ място. Първо е Дънди Юнайтед. Всичко беше хубаво. Както и в живота, имаше трудни моменти. Един път си нагоре, друг път-надолу. Всичко беше както трябва. Много мачове бяха хубави. Всичките са хубави спомени. Четири години и половина, много съм благодарен“, заяви Душан Перниш пред клубната телевизия на Берое.