google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вижте какво написа бившият треньор на старозагорци в социалните мрежи

Бившият треньор на Берое Петър Колев използва профила си във Фейсбук, за да сподели своята позиция по напускането си. Специалистът бе категоричен, че “задкулисието” го е употребило и той е бил нарочен за главен виновник за несгодите на отбора в последно време.

Ето и целият пост на Колев без редакторска намеса:

Приятели, Днес официално разтрогнах договора си с Берое. Мислено го бях направил отдавна. Тъй като в договора ми няма опция за обезщетение, имах едно единствено изискване към работодателя- да предприеме съответните действия, като спази закона и Кодекса на труда. За да не четете небивалици по този въпрос, можех да обясня, но никой не ме попита. Нямах отговор на въпроса как ще се процедира с екипа ми. Така се наложи внушението, че едва ли не притискам клуба за лични облаги”.

“Впрочем „сценарият“ за дестабилизирането, кризата и хаоса в Берое предвиждаше главната причина за случващото се да бъде „ПРОБЛЕМЪТ С ТРЕНЬОРА“.  Така удобно можеха да се прикрият истинските интереси- икономически, политически, както и лични амбиции на „влиятелни“ фактори във футбола. Аз бях неудобният за този „проект“ треньор. Никак, ама никак не се вписвах в него! Поради това моите идеи, необходими мерки и предложения срещаха равнодушие и бездействие, въпреки че не струваха пари. Не се примирих.Работихме здраво. С екипа ми изградихме добър отбор и имахме постижения. Но когато побеждавахме-нищо. Наблягаше се основно на загубите с една обобщаваща оценка- „слаби резултати“. А те бяха грешките на растежа. Но кой ти мисли и на кого му пука? Няма време за чакане”.

“В тази връзка искам да благодаря на моите колеги треньори, които няколко пъти на пресконференции след мачове дадоха пред камерите положителни оценки за отбора и за мен, въпреки че сме конкуренти. Благодаря, колеги! Това не спря действията на „задкулисието“ да бъде употребен треньорът като главен виновник. С тази цел на сцената се разигра нескопосано режисираният медиен спектакъл:  „ Има Колев- има проблем, няма Колев- няма проблем.“ Нали си спомняте как още след първия кръг преди всеки мач ме предупреждаваха, че ако паднем, ще ме уволнят, а след мача- че уволнението предстои? А колко пъти се цитираха дори имената на поне трима колеги, с които вече е разговаряно, и те уж са се съгласили да ме сменят?!”.

“Това не се оказа достатъчно, за да се затвърди мнението за „ТРЕНЬОРА ВИНОВНИК“ и да бъде решен „основният проблем“ на Берое. Тогава на сцената беше изведен „многобройният отряд“ от т.нар.“фенове“. След като от доста време  загряваха с „викове оставка“ и мучаха край терена, най- после нахлуха и на стадиона в двете роли-на „наказателен отряд“ и „спасители“. Не бяха особено оригинални с тази акция, защото такова дежавю сме го гледали няколко пъти при мои предшественици. Все пак може би са допринесли „играта за наивници“ да продължи. След тези действия на „загрижени“ журналисти и фенове, разбрах, че сериозно съм засегнал определени интереси. Че ако аз съм „виновникът“, всички останали отговорни и безотговорни, удобно си „измиват ръцете“.

“Така си обяснявам и продължаващата канонада от злостни нападки и квалификации дори когато договорът ми с Берое почти беше приключил формално, а поръчката на „кукловодите“ изпълнена.  „Сребролюбецът“ Петър Колев има чест и достойнство, защото не се крие като мишка, а винаги излиза с лицето и името си. Това ми дава основание да си тръгна от Ст.Загора през деня, по светло, гледайки хората в очите. Оказа се, че най-използваният от мен знак в този текст са кавичките, те са за тези, които могат да четат между редовете. Там някъде е истината…Успех на Берое!”, написа Колев.