Петър Жеков посочи големия проблем на ЦСКА в момента
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"За отбор като нашия е задължително условие да разполага с качествен голмайстор", заяви Жеката.

Легендарният нападател от миналото на ЦСКА Петър Жеков коментира пред “Тема Спорт” изминалия мач със Славия и предстоящия такъв с Левски в неделя на Националния стадион “Васил Левски”.

Вълшебният стрелец каза още, че големият проблем на “червените” на този етап се явява липсата на качествен централен нападател.

Г-н Жеков, ЦСКА записа шеста поредна победа в първенството срещу Славия. Доволен ли сте от представянето на тима?

– Вкарахме два наистина страхотни гола на Славия за 3 минути. След хубави комбинации и много добри индивидуални прояви. Но това ни беше за целия мач. Което е крайно недостатъчно. Трябва да достигаме до много повече ситуации за гол, особено на стадион „Българска армия“. Ако трябва да сме честни, през първото полувреме играта беше трагична. След почивката вдигнаха оборотите, показа добри неща и се харесаха на феновете. Но вкараха два гола и после пак дръпнаха ръчната. За къде се пазят?! Ами ако Славия ни бяха вкарали един гол? Трябваше пак да треперим, и то насред „Армията“. Това е софийски отбор, смел отбор и можеха да ни създадат доста неприятности. Но най-важното е, че стигнахме до победата и продължаваме с добрите резултати. Надявам се, че с времето те ще идват доста по-убедително.

Как оценявате непрекъснатите ротации, които прави Саша Илич?

– Мисля, че досега треньорът вече трябваше да е изпекъл отбора. Да започне да налага едни и същи футболисти, които да се обиграват и да свикват един с друг заедно на терена. Имаме няколко играчи, които не са добри в единоборствата и това оказва голямо влияние. В днешния футбол трябва да си от 1.80 нагоре и да имаш физическа сила. Навсякъде се търсят здрави, високи, мощни футболисти. Разбира се, нужен е и по един техничар да връзва играта и да тича, но в нашия отбор имаме трима-четирима такива и вече става много.

Сръбският специалист сякаш все още се колебае и относно титулярната си опция за централен нападател. Какво е мнението ви за офанзивната мощ на ЦСКА?

– Ние нямаме в момента централен нападател. Това е истината. Чисто и просто нямаме. Всички, които ги пробваме, няма да успеят да „захапят“, казано на футболен език. И Бамба, и Назон, и Морено не са хора, на които можеш да разчиташ, за да носят голове и да дърпат отбора напред. А такива футболисти са жизненоважни в модерния футбол. Без голмайстор не става работата. Това е и големият проблем на ЦСКА в момента. Бразилецът Гарсес досега вкарва най-често, но той е крило и не може на него да се разчита, че ще продължава да бележи толкова редовно. Ако вкарваше постоянно, щеше да е нападател, нямаше да го мъчат на фланга (смее се). В последните години имахме и Каранга, и Али Соу, и Кайседо се разписваше често, макар че не го харесвах много. А сега просто нямаме централен нападател. За отбор, който като нашия уж се бори за шампионската титла, е задължително условие да разполага с качествен голмайстор, иначе няма как да се получат нещата.

Каква е прогнозата ви за дербито с Левски?

– Срещу Левски мисля, че ще се стегнат и ще победим. Чета, на всички футболисти и от двата отбора треньорите са им говорили, обяснили са им какво значи този мач за феновете. Мисля, че са го разбрали и ще излязат много навити. А ние все пак продължаваме да сме по-класни от Левски. Очаквам най-накрая да ги победим през тази година, време е. Ще е трудно, но смятам, че този път ще спечелим. И с един гол да е, за нас да е. Важна е победата.