Петев: Наясно съм с очакванията, целта е шампионската титла
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"С резултатите и труда през годините Лудогорец показва, че е един европейски клуб", каза Ивайло Петев

Ивайло Петев се завърна начело на Лудогорец 10 години по-късно. Днес “орлите” официално представиха новия си треньор, който ще направи повторен дебют в домакинство срещу Черно море в неделя. Петев говори пред медиите и определи основната цел на Лудогорец – шампионската титла.

„Искам да благодаря на собствениците за доверието към мен. Много бързо стана абсолютно всичко за няколко часа. Аз съм очаквал, че това завръщане ще се случи рано или късно. Обещавам, че ще дам всичко от себе си да помогна на отбора, защото от тук тръгна кариерата ми. Искам отборът да се върне на правилния път. Имаме проблем и именно за това се сменя треньора, ако нямаше такъв, нямаше да сме отново заедно. Екипът, който работи в Лудогорец е на 90% същия и ние имаме една и съща цел. Сигурен съм, че ще направим всичко по силите си Лудогорец да изглежда много по-убедително“, започна новият старши треньор на „орлите“.

„Наясно съм с абсолютно всичко, което хората очакват от мен, но съм наясно и със способностите си. Отборът разполага с изключително добри играчи. Има залитане в определена посока. Лудогорец винаги е практикувал атакуващ стил и винаги е бил доминантен с притежанието на топката, но няма да влизам в спортно-техническа конкретика. Напълно съм наясно с очакванията, но съм бил и в много по-кризисни ситуации. Важното е да тръгнем стъпка по стъпка. Имаме пред нас време за мачове и тренировки. Работа, работа и само работа“, заяви Ивайло Петев.

„За 10 години мога да кажа, че клубът е на топ ниво във всяко отношение на Балканите. С резултатите и труда през години Лудогорец показва, че е един европейски клуб. За себе си знам едно, винаги искам в утрешния ден да съм по-добър и по-мъдър“, заяви специалистът.

Петев сподели, че Лудогорец се е развил по страхотен начин. Той смята, че кампът на “орлите” не отстъпва на този на Интер. Специалистът заяви, че се старае да учи нови неща и да бъде по-добър.

„ЦСКА е на първа позиция и ще направим всичко възможно тази разлика да се стопи да минем първи. Не искам да коментирам други отбори, фокусът ми е върху Лудогорец. След двубоя в неделя мога да разкрия повече неща за треньорския щаб, с който ще продължим. Запознат съм с играчите и съблекалнята. Има достатъчно класни футболисти в нашия клуб. Психологията е може би един от най-важните фактори във футбола, защото всичко тръгва от главата. Има много неща за подобряване, а ние всички заедно ще работим за това нещо“, каза Ивайло Петев.