Петков не мисли да се връща в Етър, отново се изсмя на ръководството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Любимецът на феновете на Етър Петко Петков, който преди няколко дни напусна тима, обезкуражен от царящия хаос и липса на управленски способности на “Ивайло”, отрече възможността да се завърне в лагера на Болярите след смяната на управителния съвет на клуба.

Новоизлюпеният председател на УС Деян Куздов опита да привлече вниманието върху себе си, обявявайки че управата ще опита да върне Петков в Старопрестолния град, но се оказа, че и до днес той не е разговарял със специалиста.

“Напуснах, защото се намесват в работата ми,” обясни Петков. “Договарям двама футболисти, които пристигат във Велико Търново и уж всичко е наред.

“Да, но „отгоре“ нареждат, че ще се подпише договор само с единия. И се получава много конфузна ситуация спрямо другия играч.

Петков допълни, че това не е единственият подобен случай. Нещо, от което запознатите с методите на работа на “Ивайло” едва ли са изненадани.

„Разбирам нещата по следния начин – само треньорът да отговаря за новите попълнения, тъй като после отговорността пада изцяло върху него. Кой е виновен, когато резултатите са негативни – треньорът, а не хората, които се намесват в работата му.

“Е, няма как при това положение аз да продължа да съм в Етър. Нека този, който се намесва, да слага анцуга, да взима свирката и да идва да води тренировките и да е начело на отбора по време на приятелските и официалните мачове.”

„Иначе футболистите са изключително търпеливи момчета. Аз съжалявам най-вече за тях и за феновете“, завърши треньорът.

Във Велико Търново вече се спрягат имената на няколко специалисти, които биха заменили Петков. Най-често се споменават, които са свързани с Етър – Емо Луканов, Александър Томаш, Ангел Червенков, а също и бившият наставник на ЦСКА и Пирин Милен Радуканов.