Петрич посрещна тържествено своите герои от Олимпийските игри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кметът Димитър Бръков връчи на Евелина Николова и Петър Касабов почетния знак на града

Бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Токио Евелина Николова, личният ѝ треньор Мирослав Гочев и селекционерът на женския национален отбор по борба Петър Касабов бяха тържествено посрещнати в Петрич. Стотици фенове аплодираха на крака тримата по време на церемонията в градския национален парк.

Петрич посрещна тържествено своите герои от Олимпийските игри 1

„Това е родното ми място, тук за първи път влязох в залата, тук за първи път дадох частичка от себе си на борбата и се радвам, че успях да донеса частичка от олимпийските медали в нашия прекрасен южен град. Преживях много, запознах се с много хора. Всеки ми даде частичка от себе си, всеки ми даде урок, който научих с времето, и този път ме изгради като човек, който съм сега. А когато хората с насълзени очи ме поздравяват за цялата емоция, която са изживяли с мен, а децата ми казват: “Искам да бъда като теб”. Ето тези моменти осмислят пътя, по който вървя”, сподели пред медиите Николова.

Петрич посрещна тържествено своите герои от Олимпийските игри 2

„Много съм щастлив за това топло посрещане, че мога да бъда на тази церемония, и че съм дал повод на всички петричани да се радват“, добави треньорът Касабов.

Петрич посрещна тържествено своите герои от Олимпийските игри 3

Кметът на община Петрич Димитър Бръков връчи на Евелина и Касабов почетния знак на града, а привържениците пожелаха на родната боркиня златен медал от Олимпиадата в Париж 2024.

Снимки: Гонг