Петричев: “Без промяна – целта е групите на Шампионската лига”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец заминава за Австрия, където ще изиграе четири контроли

Изпълнителният директор на 11-кратния шампион Лудогорец – Ангел Петричев, сподели, че целите и за следващия сезон остават непроменени – влизане в групите на Шампионската лога.

Утре Орлите заминават на подготвителен лагер в Австрия, като там ще изиграят четири контролни срещи.

“Първата част от подготовката приключи. Беше тежко, а сега предстои да бъде още по-тежко. Надявам се треньорският щаб да си свърши добре работата и да сме готови максимално добре за предстоящите европейски клубни турнири. За съжаление, тази година и почивката е малко, и времето за подготовка не е достатъчно. Липсват много национали, така че доста трудна обстановка. Но каквото такова. Надявам се отборът да се подготви добре. Договорили сме доста сериозни контроли, в които ще видим докъде сме стигнали. И като се приберем в България се надявам да сме готови за първия мач.

На въпрос как ще коментира жребия за европейските клубни турнири, Петричев отговори: “Тук може би е по-добре колегите от спортно-техническия щаб да коментират жребия. Чувам различни мнения, че са леки съперниците от обществеността. Аз бих казал, че добрият съперник е отстраненият съперник. Така че трябва да подготвим с максимално уважение към всеки и да се готвим за трудни мачове. Дай Боже да стигнем максимално далече”.

“Нашите цели остават непроменени в Европа. Целим се отново в груповата фаза на Шампионската лига. Били сме там, знаем какво е. Но в последно време не ни се отдава тази възможност. Да се надяваме, че тази година жребият ще бъде добър за нас и представянето ще бъде на ниво, за да се наредим сред най-силните в груповата фаза. Това е основната цел”.

“Прекрасно е, че има конкуренция.колкото и шаблонно да звучи, Лудогорец е бил силен в Европа когато е имал конкуренция в България. Мачовете с нашите основни опоненти винаги са били с много сериозен заряд. Радваме се за което. Пожелавам си отборите, които сега влизат в Първа лига да отговорят на нивото. На първо място с терени, защото имаме притеснения в тази посока. Дано терените да бъдат в такава кондиция, че да се играе футбол на тях. Ако това стане, ако колегите се постараят в тази посока, мисля ще станете свидетели на оспорвани мачове. Дали е фаворит Лудогорец за шампион на Бългапия? Аз мисля, че да. Самият факт, че през последната година станахме първи с 21 точки преднина пред 2-ия отбор, говори красноречимо кой е фаворит.

“Ще има новини както за входящи, така и за изходящи трансфери. Ние не правим трансфери на всяка цена. Има сериозен интерес към наши играчи, бих казал доста сериозен. Но ние бихме продали наш футболист само и единствено ако офертата си заслужава и ако момчето е щастливо. По отношение на входящите трансфери, работи се”.

“На всички това е желанието – всеки има да има деца от школата в първия отбор. Виждате в групата за Австрия има страшно много наши таланти. Момчета, които за първи път ще се докоснат до атмосферата на първия отбор. Идват доста сериозни поколения, аз лично съм оптимист по отношение на следващите поколения. Има момчета с качества, които ще се преборят за титулярни места в първия отбор. Пуснахме две момчета да се обиграват в Спартак (Варна). От тях зависи дали ще се наложат при нас. Правим всичко възможно, всичко необходимо, нашите собственици го дават на екипа от школата, за да могат да произведат юноши. Знам, че когато един човек се труди, той ще бере плодовете от труда си”.

Лудогорец ще изиграе четири контролни мача в Австрия:

19 юни – срещу Блау Вайс (Линц, Австрия)

22 юни – срещу Гройтер Фюрт (Германия)

на 25 юни – срещу Ференцварош (шампион на Унгария)

на 26 юни – срещу Нюрнберг (Втора Бундеслига)