Пике: В Барселона не може да има преходна година
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Защитникът Жерар Пике е оптимист за бъдещето на Барса

Защитникът на Барселона Жерар Пике заяви, че от известно време в отбора има спад, но в състава на “каталунците” има много талант и отборът трябва да се подобри, тъй като за отбор от подобна величина не може да има преходна година. Пике приветства оставката на президента Хосеп Мария Бартомеу и очаква прогнозирайки по-розово бъдеще под новото ръководство.

„Беше очевидно, че клубът върви надолу, тъй като всяка година нещата се влошаваха в сравнение с предишната. Всички знаем в каква ситуация е клуба в момента, преминаваме през процес на промяна, от който се нуждаехме“, заяви Пике след успеха над Динамо Киев с 2:1 в Шампионска лига.

„Няма такова нещо като преходна година в Барса. Не разполагаме с много време, за да направим промени, но трябва да ги сторим, ако искаме да се подобрим. Нов Борд на директори и президент ще бъдат обявени скоро и нещата ще се променят в следващите месеци“.

„Нормално е хората да не ни поставят сред фаворитите за спечелването на Шампионска лига след последните няколко години, но всичко, което можем да направим, е да продължим да работим. Ние имаме добър отбор, в който има много талант. В клуба има много нови млади лица, които носят със себе си много динамика. Мога да ви кажа от опит, че резултатите ще се подобрят скоро. Имаме вяра в себе си и знаем, че сме способни на страхотни резултати и постижения“, завърши централният бранител на “лос кулес”.