Пирин матира Локо София с два страхотни гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" изпревариха "железничарите" в класирането в плейофните битки за оцеляване

Пирин успя да победи с 2:1 Локомотив София при домакинството си от плейофа за оцеляване в Първа лига. Благоевградчани матираха столичани с два страхотни гола и успяха да ги изпреварят в класирането, като вече заемат 11-то място

Срещата започна равностойно и с игра главно в центъра на терена, но домакините успяха да вземат преднина с гол в 13-та минута. Тогава Станислав Манолев получи топката на около 25 метра от вратата и изстреля снаряд в далечния ъгъл на вратата за 1:0.

Две минути по-късно Карачанаков можеше да удвои аванса на домакините, но Жарко Истатков този път се намеси отлично, като скъси ъгъла и спаси.

След половин час игра натискът на “орлетата” отново даде резултат. След ъглов удар топката падна около границата на наказателното поле на пътя на Красимир Станоев, който матира Истатков за 2:0 с нов красив гол.

През втората част Семерджиев и Пинсон пробваха изстрели по посока на вратата на Пирин, но нямаше нищо опасно за стража на домакините. Спас Георгиев също се отчете с един удар от около 20 метра, но спасен от Истатков.

Локомотив София все пак успя да намали своя пасив в 71-ата минута. Тогава Стойчо Атанасов центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Юлиян Попев бе надскочен от Матеус Дуарте и той с глава реализира.

Попадението обаче не се оказа достатъчно поне за частичен обрат и така Пирин вече има 30 точки на 11-то място, докато Локо София е зад тях с две точки по-малко.

Фото: StartPhoto