Пирин повери шефски пост на Светослав Дяков
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият ас на Лудогорец става технически директор

Пирин Благоевград съобщи, че халфът Светослав Дяков, който дълги години беше основна фигура в състава на шампиона Лудогорец, е новият технически директор на клуба.

Екс-капитанът на националния отбор на България прие поканата на ръководството и до края на настоящия сезон ще съвместява ролята си на лидер на тима в средата на терена с тази на новата си позиция като технически директор.

Дяков ще работи в синхрон със спортния директор Петър Михтарски и старши треньора Радослав Митревски и ще бъде връзката между футболистите и клубното ръководство.

„Ще започна с това, че аз от доста време съм взел решение, което моето семейство и близките ми знаят, а именно, че това е последната ми година като професионален футболист,” заяви Дяков.

“Затова приех предложението на ръководството до края на договора ми да помагам и като технически директор. След това ако и двете страни са удовлетворени от условията и работата, която за мен ще бъде нещо ново, ще продължим заедно.

“Отговорността, която поемам е голяма, но не се притеснявам от предизвикателството! Ще се опитам да бъда в помощ на футболистите, треньорите и ръководството. Без значение колко време ще съм, ще работя коректно, усърдно и спрямо принципите ми, както разбира се и за интереса на Пирин.”