Пирин срази Хебър с два бързи гола след почивката
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлетата" мечтаят за спасение с втора поредна победа в лигата

Пирин Благоевград записа успех с 2:0 в домакинството си на Хебър Пазарджик в среща от 23-ия кръг на efbet Лига. “Орлетата” стигнаха до успеха с два бързи гола след почивката на Даниил Кондраков и Борис Тютюков.

С този успех “орлетата” събраха 19 точки на 14-ата позиция и са само на една точка от 13-ия Берое. Отборът на Хебър пък остана с 16 пункта на 15-ото място.

Воденият от Христо Янев орбор доминираше преди почивката и създаде доста положения, но не успя да стигне до попадение. Преслав Йорданов бе близо до гола на два пъти, но не показа необходимата класа, за да отбележи.

Пирин продължи да бъде по-активният отбор след почивката и след няколко пропуснати положения успя да открие в 67-ата минута. Даниил Кондраков се възползва от разбъркване в пеналта на гостите и вкара за 1:0.

120 секунди по-късно домакините удвоиха аванса си чрез Борис Тютюков. Появилият се от пейката футболист вкара с глава за 2:0 и предреши крайния изход на мача.

Така Пирин постигна втора поредна победа, след като в миналия кръг изненада Лудогорец в Разград. В следващия кръг отборът на Христо Янев гостува на Ботев Враца.

За Хебър пък поражението бе второ поредно. В следващия кръг воденият от Владо Манчев тим приема шампиона Лудогорец.