Планът за подновяване на ‘Ла Лига’ е одобрен, ще има мачове всеки ден до 12 юли
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Испанското футболно първенство “Ла Лига” ще се завърне след паузата заради COVID-19 като ще предложи футбол в 32 поредни дни с мачове от лигата. Управата на Ла Лига одобри плана за рестартиране на 11 юни и това е официалната дата за подновяване на сезона.

Ще има футболни двубои от испанския елит всеки ден 12 юли, а последните два кръга ще се проведат на 15 и 19 юли. Към момента лидер в класирането е Барселона, който има две точки аванс пред Реал (Мадрид).

Испанската футболна федерация също одобри програмата, но с условието, че позволява провеждането на мачове в понеделник единствено до края на този сезон. През следващия шампионат такива двубои не бива да се допускат.

Президентът на “Ла Лига” Хавиер Тебас съобщи още преди 3 дни, че първата срещавв първенстовто след паузата ще бъде севилското дерби между Бетис и Севиля, а него ще бъде отдадена почит на всички починали от коронавируса и лекарите, борещи със заразата. В момента е ясна програмата за 28-ия кръг, а графикът с останалите кръгове ще бъде уточнен допълнително. Това ще стане, когато бъдат окончателно уговорени всички подробности с телевизиите, които притежават правата за излъчване.

Ето и програмата, с която трябва да се рестартира „Ла Лига“:

11 юни (четвъртък) 23:00 часа Севиля срещу Бетис

12 юли (петък) 20:30 ч. Атлетик (Билбао) срещу Атлетико (Мадрид)

22:30 ч. Гранада срещу Хетафе

13 юни (събота) 18:00 ч. Реал Сосиедад срещу Осасуна

20:30 ч. Еспаньол срещу Алавес

23:00 ч. Валенсия срещу Леванте

14 юни (неделя) 18:00 часа Селта срещу Виляреал

20:30 ч. Леганес срещу Валядолид

23:00 ч. Реал (Мадрид) срещу Ейбар

Кръгът ще завърши на 15 юни (понеделник) с мач между Майорка и Барселона от 22:30 часа.