По немски (без асоциации): Не пускат Ливърпул в Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
РБ Лайпциг е застрашен от служебна загуба, възмоно е да се стигне до размяна на домакинствата

Германските власти са категорични, че няма да допуснат Ливърпул да влезе на територията на страната за гостуването в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига срещу РБ Лайпцг, заяви министерството на вътрешните работи на Германия, цитирано от ДПА.

Двубоят е на 16 февруари, а позицията се аргументира с рестрикциите във връзка с пандемията от COVID-19.

“Правилото за ограничаване на достъпа за пристигащи от Англия бе прието миналия петък и няма специална регулация за професионални спортисти. Федералната полиция информира РБ Лайпциг, че в този случай няма да бъде правено специално изключение”, заявиха от министерството.

Германия затвори границите си за пристигащи пътници с полети от страни, в които новият щам на коронавируса се разпространява, като сред тях е и Великобритания, без значение дали става въпрос за германски граждани, или за чужденци.

Мярката остава в сила поне до 17 февруари.

Според разпоредбите на европейската централа УЕФА клубът домакин, в случая Лайпциг, трябва да разреши проблема, в противен случай рискува служебна загуба с 0:3.

Един от вариантите е двубоят да се изиграе на неутрален терен. Възможно е и да бъдат разменени домакинствата и в първия мач Ливърпул да приеме Лайпциг, а реваншът, насрочен за 10 март, да се играе в Германия.