Подемът на Арсенал продължи с късна победа срещу Кристъл Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Артилеристите" победиха с 3:1 на "Селхърст Парк"

Арсенал продължи позитивната си серия във Висшата лига, след като победи с 3:1 Кристъл Палас в 37-ия кръг на шампионата. “Артилеристите” записаха четвъртия си пореден успех, с което се доближиха на точка от шестото място.

Oще в петата минута Джефри Шлоуп направи много грубо нарушение, което му донесе жълт картон, но имаше прекъсване, тъй като ВАР разглеждаше дали това заслужава червен картон. След няколко минути се реши, че жълтият картон е справедливо наказание за него.

Около 20-та минута Лено спаси перфектно изстрел на Томкинс и запази мрежата си от гол. Малко след това Сака можеше да отбележи в другия край на терена, но беше съборен в наказателното поле. Главният съдия обаче показа, че не смята да свири дузпа.

В 35-та минута “артилеристите” поведоха. Тиърни прати страхотно центриране в наказателното поле, където Николас Пепе успя да засече в средата на вратата за 0:1.

Само три минути по-късно ВАР отново влезе в действие, за да провери дали нарушение на Бентеке трябва да получи директен червен картон, но отново решението остана само за жълт.

След почивката домакините заиграха много по-добре и в 62-та минута изравниха. След пряк-свободен удар Таунсенд прати перфектна топкат в наказателното поле, а там Бентеке стреля с глава на далечната греда и прати кълбото в мрежата.

ВАР отново зае главна роля, като провери дали е имало засада при подаването, но голът остана.

В първата минута на продължението Мартинели донесе трите точки за гостите. Той получи подаване от Одегард и заби топката зад Гуайта. В самия край на мача Пепе отбеляза и втория си гол за крайното 1:3.