Пол Погба под въпрос за Световното в Катар
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Френският национал ще трябва да се подложи на лечение

Пол Погба ще направи консултация със специалист, за да определи какво лечение е необходимо за контузията му в коляното, тъй като халфът на Ювентус може да бъде принуден да пропусне Световното първенство в Катар през 2022 г.

Френският национал беше диагностициран с лезия на латералния менискус на дясното коляно, след като получи травма на тренировъчното игрище в Лос Анджелис миналата седмица. Очакваше се 29-годишният футболист да се оперира, докато е в САЩ, вместо да пътува с гигантите от Серия А, тъй като те продължават предсезонното си турне.

Има два потенциални подхода за неговата контузия и единият може да го изключи от Световното първенство, като халфът ще бъде аут до 2023 г., според La Gazetta dello Sport. Една от възможностите би била да се отстрани част от менискуса, което ще извади Погба от терена за около 40 до 60 дни, но тази операция е подходяща за по-млади играчи.

Другият вариант би бил да се зашие лезията, но това може да отнеме дълги четири до пет месеца за лечение, а с наближаващото световно първенство през ноември и декември изглежда малко вероятно той да играе за Франция.