Положението на Шалке остава тежко след реми срещу Айнтрахт у дома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Кралскосините" не успяха да спечелят последното си домакинство за сезона

Отборите на Шалке и Айнтрахт Франкфурт завършиха наравно 2:2 в двубой от предпоследния 33-ти кръг на Първа Бундеслига. Срещата бе от огромно значение за “кралскосините”, които се борят да запазят елитния си статут, но те не успяха да зарадват феновете си с победа в последното домакинство за кампанията.

След това реми отборът на Шалке събра 31 точки и заема 16-ата позиция, която дава право на бараж. Точка повече има 15-ият Бохум, който днес направи 1:1 с Херта в Берлин. С два пункта зад Шалке обаче е Щутгарт, който утре се изправя срещу Майнц и може да запъти “кралскосините” към втора дивизия.

Шалке имаше мечтано начало на двубоя, като още в 1-вата минута Симон Тероде откри резултата. Даичи Камада обаче изравни за Айнтрахт в 21-вата минута, като вратарят на домакините можеше да реагира и по-добре.

След почивката Айнтрахт направи пълен обрат чрез Тута, който се разписа в 59-ата минута. В 85-ата Шалке стигна до равенство, като Себастиан Полтер вкара за 2:2 и срещата завърши при този резултат.

В последния кръг тимът от Гелзенкирхен гостува на РБ Лайпциг, който се бори за класиране в Шампионска лига, така че задачата на Шалке да се спаси е доста тежка.

В друга среща от кръга в Бундеслигата днес, Вердер с Илия Груев в състава направи реми 1:1 с Кьолн у дома. Българският национал бе титуляр като изигра едно полувреме.