Поляци хвърлиха око на Густаво Бусато
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гурник (Забже) ще опита да вземе вратаря на ЦСКА за 300 000 евро

Полският Гурник (Забже) се интересува от вратарят на ЦСКА Густаво Бусато, пише „Тема Спорт“. Агенти, близки на финиширалия на 10-ото място през миналия сезон, вече са проучили варианта бразилецът да бъде купен от „армейците“. В момента поляците имат спешна нужда от подсилване на този пост, тъй като двамата основни вратари Мартин Куди и Давид Кудла са с изтичащи договори в края на месеца и почти сигурно ще напуснат като свободни агенти.

В Гурник са предвидили за сделката около 300 хил. евро, но по всяка вероятност на „Армията“ няма да приемат подобна оферта.

Бусато дойде в ЦСКА през лятото на 2019 година като свободен агент, а в последната година и половина е почти неизменно под рамката. Бразилецът се отличи с важни спасявания на дузпи, включително срещу БАТЕ Борисов по пътя към групите на Лига Европа през 2020 година.

През зимния трансферен прозорец също се заговори за интерес към 30-годишния Бусато, но до негов трансфер не се стигна, а ръководството на “армейците” показа, че държи на него.