google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гостите изразиха бурно негодувание от решнието да делегата и съдията мачът да започне въпреки проливния дъжд и множеството локви по терена

Проливен дъжд прекрати двубоят от 23-ия кръг на Втора лига между Миньор (Перник) и Септември (София) още преди началото на второто полувреме, като гостите от столицата засипаха с яростна критика решението двубоят изобщо да започва.

Порой прекрати мач във Втора лига, от щаба на Септември бесни 1

“Това решение трябваше да се вземе още преди мача, това са невъзможни условия за игра,” заяви спортно-техническият директор на Септември Кристиан Добрев. “Делегатът и съдията обаче ги достраша.

“Като гледам как го обръща на сняг, не виждам как и утре теренът ще е подходящ за игра… Крайно време е да преминем към пролет-есен, сезоните в България се промениха.

“Да се събере Изпълкомът на БФС и да реши този проблем. Ако не могат да вземат решение, да се допитат до клубовете. Никой обаче няма желание да промени формата…”

Порой прекрати мач във Втора лига, от щаба на Септември бесни 2

Резултатът в момента на прекратяването беше 1:0 в полза на перничани, след като Божидар Васев не остави шансове на стража на Септември Николай Банков с красив изстрел след 20 минути игра.

Малко преди това обаче реферът Димитър Буров допусна груба грешка, след като вратарят на Миньор Даниел Леонтиев фаулира извън наказателното поле устремяващия се на празна врата Атанас Кабов. Арбитърът обаче показа само жълт картон на провинилия се.

“По всички правила на футбола това е червен картон,” заяви Добрев. “Това беше абсолютно неадекватно решение.”

При последвалото центриране от свободния удар Георги Сърмов прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено заради засада.

Според регламента на БФС двубоят трябва да се доиграе до 24 часа.