Португалия подчини Люксембург, Роналдо откри головата си сметка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мореплавателите" са първи в Група А след успех с 3:1 тази вечер

Португалия оглави класирането в квалификационна Група А за Мондиал 2022 след успех с 3:1 над Люксембург. Домакините направиха добро първо полувреме и дори поведоха в резултата, но в добавеното време Диого Жота изравни, а след почивката „мореплавателоте“ доминираха и след попадение на Роналдо и Палиня взеха трите точки. Португалия е на първото място със 7 точки. Толкова има и отборът на Сърбия, който по-рано днес се наложи с 2:1 над Азербайджан. Третото място е за Люксембург с 3 точки, докато Ирландия и Азербайджан нямат точков актив до момента.

При подаване на Кансело в 29-ата Роналдо пропусна топката, която стигна до Ренато Санчес, той нанесе силен удар извън пеналта, но прати във вратаря на домакините.

Минута по-късно португалците се оказаха в ролята на догонващ в резултата. Синани центрира в наказателното поле, Родригес плонжира и с глава отклони в далечния на вратаря ъгъл за 1:0.

Шест по-късно вратарят Морис отрази опасен удар на Бернардо Силва, а в 43-ата спаси и след изстрел на Ренато Санчес.

В добавеното време Диого Жота засече с глава пас на Нето и прати неспасяемо в горния десен ъгъл, връщайки равенството.

„Мореплавателите“ започнаха силно втората част, а в 50-ата Кристиано Роналдо вкара първия си гол в квалификациите, правейки обрата в мача пълен.

В 59-ата късметът покри домакините, когато след центриране от корнер Жота отклони с глава, но топката се отби от напречната греда.

Себастиен Тил бе много близо до изравняване в 70-ата, опитвайки техничен прехвърлящ удар, но Антони Лопес успя да отклони над напречната греда в корнер.

В 78-ата Роналдо излезе сам срещу вратаря, само че стреля право в Морис, след което не успя да нанесе втори удар. Домакините не успяха да изчистят добре и Роналдо получи пас от свой съотборник и прати в мрежата, но попадението беше отменено заради засада.

Португалия сложи точка на спора в 80-ата минута, когато резервата Жоао Палиня вкара трети гол след пас на Нето от корнер.

В 87-ата Шанот получи втори жълт картон и домакините завършиха срещата в намален състав.