Португалия спаси точката срещу Испания в иберийското дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дебютен гол за "мореплавателите" донесе равенство на "Естадио Бенито Виламарин"

Испания и Португалия завършиха наравно 1:1 в мача им от Лига А в Група 2 на Лигата на нациите. Единственото попадение на “Естадио Бенито Виламарин” вкара Алваро Мората в средата на първото полувреме.

Срещата започна с атакуващ футбол и от двата отбора, но първият отличен шанс се откри пред португалците. Рафаел Леао получи топката в наказателното поле и стреля мощно с неудобния си ляв крак. Топката обаче излетя над вратата за щастие на Симон.

В 25-та минута Испанците успяха да поведат. Алваро Мората получи отличен пас в наказателното поле и за разлика от Леао, успя да завърши атаката по най-добрия начин с прецизен истрел.


Четири по-късно Солер можеше да удвои, но Диего Коща улови. След половин час игра Андре Силва имаше добър шанс да изравни, след като се пребори добре със защитник на испанците, но ударът му мина на сантиметри от лявата греда. Преди почивката Сарабия изпълни отлично пряк-свободен удар, но изстрелът му профуча много близо покрай вратата на Коща.

След почивката Рафаел Леао направи втори сериозен пропуск в 59-та минута. Андре Силва чукна топката към него, крилото на Милан финтира защитник и стреля в близкия ъгъл, но Симон с крак изби удара му.

В 62-та минута Кристиано Роналдо влезе на терена и веднага получи капитанската лента от ръката на Пепе. В 82-та минута Португалия дочака своя момент. След отлично двойно подаване на десния фланг Рикардо Орта беше намерен с перфектен пас от Жоао Кансело и появилият се минути по-рано на терена прати топката в мрежата на Симон.


Пет по-късно Коща изби удар право пред Жорди Алба, но защитникът не уцели с глава опразнената врата на Португалия.