Познат бразилец стана вторият нов в ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От идния сезон Джонатан Перейра ще носи фланелката на столичния клуб в Първа лига.

Крайният бранител Джонатан Перейра, който за последно защитаваше фланелката на Берое, официално подписа своя договор с тима на ЦСКА 1948, като акостира в състава на “червените” със свободен трансфер.

Бразилският краен защитник познава отлично обстановката у нас, тъй като, преди да се озове в Стара Загора, три години носи екипа на Ботев Пловдив.

Ето какво написаха от ЦСКА 1948 на своя официален сайт по този повод:

“Бразилският краен бранител Джонатан Перейра е второто ново име в селекцията на ЦСКА 1948.

27-годишният десен защитник се присъединява към армейски редици като свободен агент след един сезон, прекаран в Берое. Перейра подписа договора си в клубния офис и съвсем скоро ще започне тренировки със състава на „червените“, воден от старши треньора Любослав Пенев.

Перейра познава отлично обстановката у нас, тъй като, преди да се озове под Аязмото, три години носи екипа на Ботев (Пловдив).

Кариерата на Перейра започва в родния му Гояш, с който записва мачове в бразилската Серия „Б“. След кратък престой в третото ниво на бразилския футбол с екипа на Тупи, в началото на 2018 г. път към европейския футбол му проправя украинският Стал.

От лятото на същата година насам Джонатан е взел участие в 80 мача от efbet лига, в които реализира и 4 гола. Като добавим и мачовете му за Купата на България, сметката му по родните терени набъбва до 91 мача. В това число влиза и загубеният с 0:1 от Локомотив (Пловдив) финал за Купата през май 2019 г.

Като всеки бразилец и Перейра има афинитет към атакуващите действия, като през изминалата кампания в efbet Лига, въпреки позицията си, успя да отбележи две попадения за Берое във вратите на Ботев (Пловдив) и Царско село. В добавка към това Джонатан има не само опит като десен бранител, но и като централен защитник и ляв бек.”