google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Този път не Люк, а Франки Де Йонг беше големият герой за "каталунците"

Барселона успя отново да спечели с минималното 1:0 мач в Ла Лига, като този път Алавес падна в краката на “каталунците”. Случайно или не, отново Де Йонг беше голмайстор на отбора, но за разлика от преднитр пъти, когато това беше Люк Де Йонг, сега това беше Франки Де Йонг.

След скучно първо полувреме, в което нищо интересно не се случи и пред двета врати, втората част предложи малко по-активен футбол.

В 63-та минута Пике отправи силен удар от границата на пеналта, но Пачеко улови изстрела, който беше в обсега му. В 74-та Томас Пиня падна в наказателното поле на Барселона и поиска дузпа, но такава не беше отсъдена.

Четири минути по-късно отново беше напечено пред Тер Стеген, когато Жоселу стреля с глава, но топката профуча на сантиметри покрай гредата.

Така се стигна до 87-та минута, когато Франки Де Йонг получи отличен пас и излезе сам срещу вратаря и го преодоля без проблем. Радостта на каталунците беше секната от сигнала, че ВАР проверява ситуацията за засада, но след близо 2 минути чакане, голът беше зачетен.

Така Барса вече има 35 точки на петото място в таблицата – само една точка зад Атлетико Мадрид. Алавес пък остава на предпоследното място с 17 пункта.