Преди сезон 2022/2023: Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът на България от 1986 г. ще има труден сезон

Отборът на Берое стигна до бараж за класиране в Лига на Конференциите през изминалия сезон 2021/22. като загуби битката за Европа с 1:2 от Ботев Пловдив. Още преди края на предходната кампание бе ясно, че заралии ще бъдат напуснати от почти всички основни играчи и ще имат сериозни трудности в окомплектоването на състава преди сезон 2022/23. Броени часове преди старта на новия сезон Петър Хубчев успя да допълни своя състав с няколко нови играчи, за да може Берое да стартира кампанията. Заралии ще имат труден сезон, в който се очаква да бъдат във втората половина на класирането. Най-големият им коз е треньорът Петър Хубчев, който и преди е доказвал под Аязмото, че с лимитирани играчи може да извлече максимума.

Селекция 

Само четирима от титулярите от миналия сезон останаха в Берое – защитникът Георги Динков и халфовете Абубакар Тунгара, Симеон Мечев и Серкан Юсеин. Нито един отбор в Първа лига не загуби повече основни футболисти и това показва колко сложни са нещата при заралии. Все пак Берое направи не лоша селекция преди старта на сезона. Феновете на тима трябваше да чакат до първия ден от кампанията, за да набъбне групата до 13-14 футболисти.

В петък официално бяха представени вратарят Иван Караджов, който се завръща под Аязмото, както и халфът Валентино Пулиезе, играл за последно в Царско село. Така той се събира в Берое с Лукас Мартинс, който също бе взет от Царско село. Берое привлече още българите Димитър Пиргов, Николай Николаев и Спас Георгиев. В нападение тимът се подсили с Луизиньо и Стийв Траоре, които ще бъдат загадка в първите кръгове. Селекцията в Берое далеч не е приключила и в хода на сезона се очаква тимът да привлече поне още трима – четирима футболисти.

Представяне в контролите

Берое започна седмица по-късно своята подготовка и изигра само три контроли. Тимът на Петър Хубчев надви Спартак Плевен с 2:1 в първата си контрола по време на летния лагер в Тетевен. Втората проверка на Берое бе спечелена минимално срещу Янтра Габрово с 1:0. В третия си мач заралии направиха реми 2:2 срещу Литекс в Ловеч. В контролите Берое демонстрира интересни неща в нападение, като новото попълнение Луизиньо се отчете с един гол в мача срещу Литекс.

Очаквания и прогнози за новия сезон

Международният букмейкър Betano определи Берое като един от борещите се за оцеляване отбори преди старта на сезон 2022/23. Заралии бяха фаворити с Ботев Враца. Септември и Спартак Варна да завършат на последните позиции в класирането. За Берое да финишира в топ 10 в редовния сезон ставката в Бетано бе 3.50. Според букмейкъра е малко вероятно заралии да се борят за евро участие през новия сезон. Това донякъде е логично предвид финансовите проблеми на тима и трудностите в привличането на нови футболисти. Все пак воденият от Петър Хубчев отбор не бива да се отписва в битката за топ 10. Заралии имат солидна подкрепа от феновете у дома и ще разчитат да трупата точки на собствен терен. В гостуванията си Берое също може да изненада съперниците си, така че има вероятност сезонът все пак да не е толкова лош за Берое и те да завършат в средата на таблицата.