Преди сезон 2022/2023: Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Орлите изглеждат логични шампиони - за 12-и пореден път

И през новия сезон в Първа лига Лудогорец влиза в  ролята на тоталния фаворит за шампионската титла. А тя би била 12-а поред…

Трудно е да се отрече, че въпреки заявените амбиции и видимото съживяване в някои от другите тимове, организацията и най-вече класата на Орлите остава недостижима. Независимо, че това лято Лудогорец не привлече нито едно ново попълнение.

Разбира се, редом с голямата цел на домашната сцена – пореден шампионски трофей, съставът на Анте Шимунджа ще преследва ново влизане в групите на Шампионската лига.

Преди сезон 2022/2023: Лудогорец 1

Първото препятствие изглежда почти преодоляно. В мач, в който не показа нещо впечатляващо Лудогорец надделя над черногорския Сутиеска с 2:0 и до голяма степен подпечата визите си за втория предварителен кръг в надпреварата.

Представяне в контролите

Лудогорец по традиция проведе продължителен подготвителен лагер в Австрия, по време на който изигра няколко контроли срещу сериозни съперници.

Преди това Орлите подгряха с убедителен успех с 5:1 срещу втородивизионния Струмска слава (Радомир) в Банско. В тази среща в игра се появиха доста млади футболисти, като един от тях – Петър Георгиев, дори откри резултата. Останалите голове бяха дело на Алекс Сантана, Матиас Тисера, Бернард Текпетей и Игор Тиаго.

В първия си спаринг в Австрия Лудогорец победи третия в местната Втора Бундеслига – Блау Вайс Линц, с 1:0. В тима на Шимунджа отново намериха място няколко младоци, а голмайстор в средата на първото полувреме беше Бърнард Текпетей.

Последва равенство – 1:1, с германския Гройтер Фюрт (нов гол на Текпетей), а след това загуба с 0:3 от унгарския шампион Ференцварош, като две от попаденията бяха инкасирани в последните 10 минути.

Преди сезон 2022/2023: Лудогорец 2

В последната си контрола на австрийска земя Лудогорец прегази деветкратния германски шампион Нюрнберг с 3:0 след голове на Спас Делев, Клод Гонсалвеш и Рик Джонатан.

Очаквания и прогнози за новия сезон

Лудогорец разполага с най-качественият състав и съвсем логично е тоталният фаворит за титлата на всички букмейкъри.

Преди сезон 2022/2023: Лудогорец 3

Участието в европейските клубни турнири донякъде биха могли да разколебаят представянето на Орлите в първите месеци от първенството, но с оглед на впечатляващата им резервна скамейка и солидния опит, дори след неравномерен старт хората на Шимунджа ще са недостижими на финалната права…

Не бива да се подценява и възможността за подсилване на състава през август. Особено ако отборът успее да се класира за груповата фаза на Шампионската лига или друг европейски клубен турнир.