Преди сезон 2022/2023: Септември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Амбициозният състав на Славко Матич е в състояние да обърка сметките на не един и два отбора

Столичният Септември се завърна в елитния ешелон с амбицията да се утвърди в Първа лига, като този път съставът се подсили както с опитни играчи, така и с такива от чужбина.

Славко Матич е изключително амбициозен наставник, който, по всичко личи, e успял да сглоби доста конкурентноспособен тим.

Преди сезон 2022/2023: Септември 1

Според доста от анализаторите немалко тимове ще имат тежки минути срещу Септември, а не бива да се забравя, че част от състава е и бившият нападател на Ювентус и Манчестър Сити – Валери Божиинов.

Прави чест на тима, че и през новия сезон голяма част от футболистите са в младежка възраст.

Селекция

Столичният тим успя да осъществи няколко твърде интересни входящи трансфери. 22-годишният сръбски дефанзивен халф Мирза Делимеджац, който е играл в родината си за Нови Пазар, пристигна като свободен агент.

По същия начин беше привлечен и опитният бранител Илия Миланов, който се раздели с Ботев (Враца). 30-годишният защитник има богат опит в българското първенство, като е носил още екипите на Литекс, Берое, Нефтохимик и Черно море.

В състава на Матич възлагат големи надежди и на северномакедонския нападател Мартин Стоянов, който идва от Брегалница (Щип). 23-годишният голмайстор е бивш младежки национал на своята страна.

Представяне в контролите

Септември започна предсезонните си проверки с впечатляваща победа с 3:1 като гост на Пирин (Благоевград) – голове на Мартин Стойчев, Атанас Кабов и Реди Каса.

Последва нов успех – 1:0 срещу Струмска слава (Радомир) в Разлог (гол на Каса от дузпа), а в третата си контрола септемврийци записаха престижно равенство – 1:1 срещу Левски, като попадението беше дело на Марио Илиевски.

На стадиона в Симитли беше регистрирана първата загуба в проверките – 0:2 срещу Арда (Кърджали), а срещу Локомотив (Пловдив) беше записано равенство – 1:1.

В последния си мач преди старта на шампионата Септември се поздрави с победа – 3:2, над друг столичен тим – Локомотив. Автори на попаденията бяха Мартин Стоянов, Димитър Костадинов и Марио Илиевски.

Очаквания и прогнози за новия сезон

Едва ли някой би останал изненадан от факта, че Септември е сочен сред основните фаворити за изпадане.

Нещо повече, съдейки по коефициентите на betano.bg, само Ботев (Враца) има по-малки шансове да запази елитния си статут и за следващия сезон.

Разбира се, прогнозите са едно, а реалността често се оказва нещо съвсем друго. Ясно е, че Септември ще води яростна битка с Ботев (Враца), Спартак (Варна), Хебър (Пазарджик), Пирин, а защо не и някой от другите. И няма да е никаква сензация ако наистина съумее да избегне завръщането във втория ешелон.